Vlieglessen NL

Heeft het RC-heli vliegen virus jou ook te pakken gekregen en wil je leren hoe je met je eigen RC-helikopter goed leren vliegen?

Sinds 2010 biedt Pitch Play vlieglessen met een Logo 400 SE van Mikado.

Vlieglessen

Vlieglessen worden aangeboden in sessies van 1 uur. In 1 uur worden 3 vluchten gemaakt en vindt er een evaluatie plaats tussen de vluchten, zodat jij alles kan verwerken en indien nodig vragen kan stellen.

Waarom een logo 400 SE van Mikado?

Deze keuze is gemaakt vanwege het formaat. De meeste piloten beginnen met een kleine en compact helikopter, bijvoorbeeld een Trex 450 (rotordiameter 71 cm). De logo 400 is iets groter (1 m rotordiameter), maar is nog steeds een kleine helikopter maar een stuk stabieler voor vliegen met een beetje wind. Onderhoud is makkelijk, en nog belangrijker het is gewoon een robuuste hoogwaardige helikopter die ook wel tegen een stootje kan.

Bovendien hebben lessen met de Vstabi het voordeel dat de heli elektronisch perfect leerling / leraar kan vliegen. De Vstabi kan zeer tam ingeregeld worden voor de beginners zonder mechanisch de heli te veranderen.

Voor de meer gevorderde piloten heeft de heli meer opties die kunnen worden aangepast zonder de mechanische onderdelen te veranderen, maar door de software eenvoudig aan te passen en andere setting te selecteren.

Pitch-Play heeft twee afstandsbedieningen die met één kabel zijn verbonden. Op deze manier kan de ik (de instructeur) de controle over de heli snel overnemen wanneer dat nodig is. Deze setup heeft als voordeel dat het ook mogelijk is dat de student en instructeur onafhankelijk van elkaar een andere zendermodus kiezen. De zender voor de student wordt standaard ingesteld op Mode 2 (dit is de meest gebruikte modus in Nederland), maar het kan ook worden aangepast naar mode 1. Het lessen gaat met Graupner MX-16.

Kan ik ook lessen met mijn eigen helicopter?

Nee. De reden hiervoor is vrij eenvoudig: iedereen heeft zijn eigen merk en veel (low budget) zenders zijn niet geschikt voor dubbele besturing. Omdat Pitch-Play geen zender heeft van elk merk, gebruikt ik de Logo 400 met mijn dubbele zender. En draag ik alle risico’s met mijn heli. Deze onderhoudt ik zelf en weet dus alles over deze helicopter en kwaliteit van de componenten.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *